Julbord ( och vad vi ska hitta på med resterna.. )

Julen är över för i år och jag tänkte visa lite från årets julbord. Vi tog bara det vi tycker är allra godast, så det mesta skulle gå åt. Julgodiset hade i alla fall en strykande åtgång :)

Just nu är man kanske inte så sugen på julmat. Men det är bra att ta tillvara på det som blir över. Resten av skinkan är uppskuren i bitar och infryst till allt möjligt annat, som pytt-i-panna, pizza, skinkpaj, ost och skinksallad m.m. Hunden Zingo tyckte att det var onödigt, eftersom han hade kunnat äta upp alltihop själv på en gång.
Risgrynsgröt kan man göra pudding av, eller blanda i smeten till extra matiga pannkakor.
Steker man lite lök och skinktärningar och strör på, så blir man mätt som en plätt av bara en eller två. 
Torkad frukt och nötter kan blandas ner i bröd och kakor. 
Bröd kan skivas upp och låta ligga framme tills det torkar och riva det till ströbröd.
Lite kanske kan smygas in i ny form till nyårsafton också.  



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Luciabakning

Garntomte + kvast = Påskkärring

Nyårsvecka