Onda knän och flätat bröd

Det har varit jobbigt här en tid. Lilla mamma skulle efter många år med svår artros, äntligen få en ny knäled. Efter en massa förberedelser, blodprov, EKG, blodtrycksmätningar, röntgen, hämta ut kryckor, m.m. på hjälpmedelscentralen, träning, flytt av möbler och mattor, skrubb med Descutan X 3, så var det äntligen dags. Hon kom tidigt till sjukhuset, på fastande mage och fick inte ens dricka vatten. Istället fick hon dropp, tills det var dags för operation. Och det dröjde. Först sa de efter kl 12. Sen 13. Och 14. Och 15. Sen kördes hon ner till operation, fick lugnande och smärtstillande, en ny nål i armen och en liten mössa på, för nu var det dags. Men just som hon skulle köras in till operationsbordet, så ställdes operationen in. 
Vi hade laddat så allihop, så vi trodde nästan inte det var sant när det ställdes in med så kort varsel.
Allt vi planerat för julen får planeras om, för nu vet vi inte riktigt när operationen blir av. Eftersom hon väntat mer än 90 dagar, så kan det bli på ett annat sjukhus och det blir kanske inte förrän nästa år.
Så det onda knäet får hänga med en jul till. Men nu börjar vi hämta oss och funderar på hur julen ska bli i år. Jag gick igenom julrecepten och hittade ett fint flätat bröd med sesamfrön och flingsalt. Man måste ju provbaka lite... Idag griljerades en helgskinka och det doftar ljuvligt i köket.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jul i juli 2023

Calle och Tintin

Garntomte + kvast = Påskkärring